Karalahana Karadeniz Forum
Şubat 09, 2010, 11:19:11 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Mesajların sonuna eklenen fotoğraf, müzik veya text dosyalarını görüp açabilmeniz için forumumuza üye olmalısınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: ÇAYKUR RİZESPOR  (Okunma Sayısı 5053 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SADECE RİZESPOR
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Mayıs 30, 2006, 03:20:02 ÖÖ »

ÇAYKUR RİZESPOR
Kulubümüz, Kurtuluş Savaşımızın ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919 yılının 34. yıldönümü olan, 19 Mayıs 1953 yılında; Manifaturacı Yakup TEMİZEL; Manifaturacı Atıf TAVİLOĞLU; Manifaturacı İsmet BİLSEL; Deftardar Yaşar DOMLEKÇİOĞLU ve Manifaturacı Muharrem KÜRKÇÜ tarafından 5 kişilik Kurucular Heyeti ile Rize�de, gençliğin beden ve kültürel yeteneklerini artırmak ve bu sahada sunulacak öğretilerle gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla, �RİZESPOR� adıyla kurulmuştur. Kulübün renkleri olarak benimsenen �SARI�, o zamanlar Rize�de bolca yetişen portakal ve limon narenciyesini, �YEŞİL� ise, halen Rizemizin sembolü olan çayı temsil ediyordu. İlk başkanlığa, Kurucu Üyelerimizden Yaşar DÖMLEKÇİOĞLU seçilmiştir.

Rizespor�un, 1953�ten 1968�e kadar 15 yıllık amatör faaliyetinde, Ahmet DURMUŞ, Ali DURMUŞ (Milli Ali), Kenan TİRYAKİ, Mustafa EROL, İrfan AKASLAN, Mahmut Salih YAVUZ, Salih KAZANCI, Ahmet Kemal YAVUZ, Hamil KAZANCI, Mustafa VEZİROĞLU, Yılmaz ÖZKAN, Yılmaz BALTA, Ahmet FENCİ, Akif FENCİ, Oktay ARAYICI (Tiyatro yazarı-Senarist), Abdullah KITIR, Mustafa KAZDAL, Abdullah ŞEKER ve Ömer ÇAKIR gibi yerel futbolcular forma giymiştir.

1968 Yılında Tüzük Tadilatıyla Profesyonelliğe geçerek, Mavi � Yeşil Renkler altında Profesyonel Liglerdeki ilk mücadelesini Türkiye 3. Ligi�nden itibaren yapmaya başlamış, bu süre zarfında da bir daha Amatör Liglere düşmeden, 1978 - 1979 Futbol Sezonu�nda 2. ligdeki Şampiyonluğuyla, Türkiye 1. Liginde ilk defa oynama hakkını kazanmıştır.

09 Şubat 1991 yılında yapılan Olağanüstü Genel Kurul�la, Karadeniz Bölgesinin en büyük kamu kuruluşu olan Çaykur�la birleşerek, �ÇAYKUR RİZESPOR KULÜBÜ� adıyla o tarihten itibaren de Profesyonel Liglerdeki mücadelesini sürdürmektedir.
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2009, 04:10:57 ÖS Gönderen: admin » Logged

BİZ RİZELİYİZ...
Karalahana Karadeniz Forum
« : Mayıs 30, 2006, 03:20:02 ÖÖ »

admin
Macukali
Yönetici
Lahana Turşusu

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2006, 12:36:03 ÖS »

Çaykur Rizespor, dış transferde Malatyasporlu Emrah Eren ile Almanya'nın Duisburg takımı oyuncusu Namibyalı Razundara Tjikuzu ile prensipte anlaştı.

Kulüp basın sözcüsü Orhan İstif, transfer çalışmalarını teknik direktör Güvenç Kurtar'ın isteği doğrultusunda yürüttüklerini belirterek, “Bu kapsamda dış transferde Emrah Eren için kulübü ve kendisiyle anlaşmaya vardık” dedi.

Yabancı futbolcu transferinde ise Almanya'nın Diusburg takımı ile sözleşmesi sona eren Razundara Tjikuzu'yu birkaç gün önce Türkiye'ye getirdiklerini ifade eden İstif, “Yaptığımız görüşmeler sonucunda Tjikuzu ile prensip anlaşmasına vardık. Her iki futbolcunun da takıma çok faydalı olacağına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde söz konusu oyunculara resmi sözleşme imzalattıracağız” diye konuştu.

İstif, Duisburg takımının kalecisi Georg Koch ile görüştüklerini kaydederek, “Georg Koch'un sözleşmesinin devam etmesi nedeniyle henüz bu transferi netleştiremedik. Koch bize, kulübüyle kendisinin görüşeceğini ve bonservis sorununu halledeceğini söyledi. Kaleci konusunun da önümüzdeki hafta içinde netleşeceğini düşünüyorum. Başka yabancı oyuncu alıp almayacağımızı kaleci transferinin netleşmesinin ardından belirleyeceğiz.” dedi.

Öte yandan, yeşil-mavili kulübün, Diyarbakırspor'da forma giyen İlyas ile görüşmeleri sürdürdüğü, bonservis sorununun çözülmesi halinde bu transferin gerçekleşeceği öğrenildi.

aa
kfataxeri
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2006, 09:22:57 ÖÖ »

galiba biz taraftarlarını sevindirecek bu sezon
l@k@tk@
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2006, 08:24:36 ÖÖ »

SALDIR ÇAYKURRİZESPOR

FORZA RİZE....

Kara Deryalarda Bir FENERsin
l@k@tk@
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2006, 06:40:51 ÖÖ »

şu Douglas ne oldu gönderilmedi değil mi...
fena topçu değil di...

Kara Deryalarda Bir FENERsin
rizesporlum
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2006, 07:06:57 ÖÖ »

www.rizesporlum.com  rizespo gollerini izleyebilirsiniz bütün rizeliler burada   
mjora53
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2006, 10:13:43 ÖÖ »

Sağol arkadaşım,her zamn her yerde en büyük RİZE Göz kırpan
zeyberoğlu
Karalahanacı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2006, 04:08:31 ÖS »

Hakikattende  bu çok büyük bir derbi,nefesler tutulacak,bakalım bu randevuda gülen kim olacak geçen sezonki en son derbi maçını deplasmanda Trabzon 6-1 kazanmıştı,
Rizenin şampiyonluğa oynadığı yıllarda bu iki takım çok çekişirdi,hey gidi yıllar,hatta rekabet şöyle başladı,Rize şampiyonlar liginde mücadele ederken,rakip milan Rizeye gideceğine Trabzona iniş yaptı,Rizeliler olmaz Rizeye incesunuz dedi;milanlılar ise sizde havalimanı yokki dedi,neyse Trabzona indiler,maça gitiler maç başladı,milanlı bir oyncu çok kötü sakatlandı acil ameliyat gerek,dediler burda olamaz Trabzoan götürelim,rizeliler kabul etmedi,ölürüzde trabzona gitmezuk o urumlara para yedirmezuk dediler,maç başladı milanlı bir oyuncu Rizeliye çok sert girdi ve Rizelinin ayağı kırıldı,Rizenin doktoru sahaya girdi ola ne ettun kırdinmini dedi,futbolcu hee kirdimni dedi,ne etceğuk bu adami ameliyat gerekiyi dediler,olaa buraya edelumni, olmaz  dedi doktor Trabzona gitcağuk,ola ölürüzde olara para yedirmezuk,edelim oni Rizeye deeee dediler,doktor olmaz dedikçe bunlar olur deyidi,biz para yedirmezuk deyidiler,doktorda ola Trabzon olmasa biz nefes alamazuk deyidi..

Kahkaha Kahkaha Kahkaha
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2006, 04:22:41 ÖS Gönderen: zeyberoğlu » Logged

çoban ettiler beni iki kara koyina...
zizu61
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2006, 01:20:52 ÖS »

Öncelikle başta kendim olmak üzere,bazılarına göre iflah olmaz,bazılarına göre ise yöresel bir eğlence kaynağı olan Trabzon-Rize rekabetine yeni bir boyut kazandırdığımız için tüm arkadaşlarımızı tebrik ederim,bazen ekrandaki Karadeniz filmlerine bizi iyi yansıtamıyor diye kızıyoruz,bende çoğu zaman kızarım bu tip filmlere ama galiba gerçeklik payı varmış,hani bazen

-Sen oni şimdi bağami dedun
-Hee sağa dedum ne oldi
-Bağa dedun hee
-Hee sağa dedum    şeklinde süre gelen sonu kavga ile bitmeyen, zaten birbirlerine niye ve niçin kızdıkları belli olmayan, Karadenizli tipler vardır ekranlarda  sağolsun olnları hiç aratmıyoruz

Dönelim konumuza,benim Trabzon ile Rizeyi futbol olarak değil ancak manevi olarak bir derbi maçı oynayacaklarını yazmam olayların başlangıcı oldu,bu durumda ısrarcıyım,benim bu yazımın hiç bir art niyeti yoktur,hatta mantıklıdırda  bana göre,birdenbire Trabzonsporunda Bjk,Gs ve Fb ye karşı aynı durumda olduğu söylendi 20 senedir hiçbir başarısının olmadığı söylendi,el insaf yahu,büyüklük başarısızlıklarla bitmez,biz bir dönemlik takım değiliz, merak eden taraftar sayımıza,kupalarımıza,kısa zamanda neler yaptığımıza bakabilir,biz büyüklük sıfatını kendi emeğimizle aldık kimsenin bunu yemeye hakkı yok,ikinci ligden gelip şampiyon olduk,şampiyonlularımızı horonlarla,kemençeyle kutladık,senfoni orkestralarıyla değil,yaylada coştuk lailada değil!!!,biz şampiyon olduğumuzda(6 kere)Türkiyenin belli bir kesimi hariç(karadeniz)kimse sevinmedi,haa birde inanmayan bakabilir,lige çıktığımızı takip eden 10 yıllık süre içerisinde Beşiktaş bizi sadece 1 kez yendi(ligde),inanmayan bakabilir,ayrıca bir ara bizim şampiyonluk sayımız 6 Beşiktaşınki 5 idi ,kim çıkıpta Trabzon 3.büyüktür dedi,biz dahil kimse demedi,çünkü Beşiktaş bizden köklü bir klüptür,Gsarayda,Beşiktaşta zamanında 15 yıl şampiyon olamadı,kim bir şey dedi,hiç kimse ,çünkü bizim yapımızda hiç kimsenin başarısını küçümsemek yoktur,gelelim derbi meselesine Trabzon-Rize maçı biraz derbidir,birazda değildir,avrupadaki futbol yaşantısına bakarsanız tam bir derbidir aslında,derbi(derby) ingiliz kökenli bir kelimedir,aynı kültüre sahip veyahut aynı şehrin iki takımının yaptığı maçlar için kullanılıyor,ancak dünyadaki derbilertde uyarlamalar yapılmıştır iş şehirlerden çıkmış,etnik(barca-real),mezhep(glasgow-celtic),sağ-sol(sslazio-roma) maçlarına dönmüştür,Türkiyede ise durum biraz daha farklıdır,Türkiye cumhuriyetinin temelini oluşturan 3 İstanbul kulubunun aralarında oynadığı maçlara,Trabzonsporun şampiyonluklar elde etmesinden sonra onlarla oynadığı maçlara,yine aynı şehir takımları arasında oynanan maçlara denmektedir,bu pencerden baktığımızda kimimize göre Trabzon-Rizede bir nevi derbi olabilir,ancak benim kendi görüşüm rekabetten değil,aralarındaki tatlı çekişmeden doğan bir derbi olabileceğidir,mesela geçen seneki maça dönelim,Trabzonspor sahaya çıkıyor,rumlar dışarı tezahuratıyla karşılanıyor,komşu Rizede,daha sonra Trabzon peş peşe 3 tane atıyor,Trabzonlu taraftarlar açık seçik çok kötü küfür ediyorlar,Rizelilerde ne alakaysa Fbahçe bayrağı açıyor ve rum demeye devam ediyor,esas ilginç olan olay bundan sonra oluyor işte,Rizeli ve Trabzonlu yöneticiler yanyana hem Rize hem Trabzon tribününe gidip ayıptır yapmayın şeklinde bir uyarıda bulunuyor,iki tarafta susuyor,şimdi sorarım size dünyanın hangi derbisinde böyle bir şey olur,yada dünyanın hangi derbisinde deplasmanda 6 atan bir takım  staddan rahatlıkla hiç bir taş yada yabancı madde yemeden çıkar,üstelik böylesine olaylar olmuşken haa anti parantez şunuda söyliyim rumlar dışarı tezahüratı zayıftı ve staddada çokca ıslıklandı yani tüm Rizeliler,o fanatikler gibi düşünmüyor,çok yazdım duruma göre yine yazarım...Dostluk kazansın...
Alperen
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2006, 05:30:19 ÖS »

Şeytanın bacağını kırarak tarihinde ilk kez Trabzonspor'u Avni Akerde yenen atmacalarımızı cani gönülden tebrik ediyorum. Helal olsun uşaklar hep boyle emi  Gülümseme

Bu üç puana şiddetle ihtiyacımız vardı, oynadığı futbolla ligde bulunduğu sırayı haketmediğini gösteren  Rizesporumuz nihayet ilk deplasman galibiyetini aldı. Dileğimiz Cin-Conları da ''Dağdibi Cehenneminden'' eli boş göndermek. Anliycağunuz: Keliyruk Göz kırpan

Bu arada Sn. Zeyberoğlunun da dediği gibi: Trabzon olmasa biz nefes alamazuk, İiyi ki varsın Trabzon..

Delikanlı adamın tuttuğu takım nüfus cüzdanında yazar Göz kırpan

( Yenmek yenilmek bir yana bugün dostluk adına, centilmenlik adına umut verici gelişmelere sahne oldu Avni Aker Stadyumu, centilmence bir maç çıkaran futbolculara ve Fair-Play dersi veren her iki takım taraftarlarına da sonsuz teşekkürler. Maçın asıl galibi: Dostluk ve Fair-Play.)
« Son Düzenleme: Ekim 30, 2006, 05:35:09 ÖS Gönderen: Alperen » Logged
zizu61
Meraklı Lahana

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2006, 03:15:40 ÖÖ »

( Yenmek yenilmek bir yana bugün dostluk adına, centilmenlik adına umut verici gelişmelere sahne oldu Avni Aker Stadyumu, centilmence bir maç çıkaran futbolculara ve Fair-Play dersi veren her iki takım taraftarlarına da sonsuz teşekkürler. Maçın asıl galibi: Dostluk ve Fair-Play.)
    Maçın belkide en önemli noktasıydı,bunu anlıyan herkese teşekkürler,tekrardan Rizesporu tebrik ederim,Rize zaten iyi takım iyi oyuncuları var,ancak niye aşağı sıralarda anlamak zor,birde dün akşam farkettim baya bir oyuncu göndermişler,sahada oynanan futbolda iki takım tabiiki birbirini yiyebilir,bu futbol çekişme olacaktır,ancak geçen sene Rizede olan olayları dünkü karşılaşmadada gördükki(gerçi o günde belli olmuştu)bir iki pravakatör çıkarmıştır,her iki tarafında birbirine ihtiyacı olduğunu anlaması çok güzel birşey,evet Alperen katılıyorum biz olmazsak nefes alamazsunuz Gülümseme Gülümseme

Maçkaliyum Maçkali
İstanbola dururum
Sen akluma geldunmi
Kemenceme vururum
Bilgin-61
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2006, 04:48:31 ÖÖ »

Rizespor'a tebrikler...
  Taraftarimiza da tebrikler.Anlamsiz sürtüsmelerin süregeldigi bu rekabette komsu iki takimdan Rizespor'un kazanmasina bir Trabzonsporlu olarak sevindigimi yaziyorum.Trabzonspor haftalardir kötü oynuyordu.G.birligi karsindaki aciz futbol,V.Manisa karsinda da devam etmisti.Galibiyeti hak eden Rizespor'du.
   Rizespor'a ileriki haftalarda basarilar diliyorum.TS taraftarina da sabirlar diliyorum.Plak yine basa sarmis ki haftalardir oynanan bu futbol,sahada gezinen futbolcular utanc verici...Artik nester mi vurulur,yoksa baska bir sey mi ama Trabzonspor taraftarini üzmeye kimsenin hakki yok...
zizu61
Meraklı Lahana

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 01, 2006, 09:20:14 ÖÖ »

Anliycağunuz: Keliyruk Göz kırpan

Delikanlı adamın tuttuğu takım nüfus cüzdanında yazar Göz kırpan

Sayın Alperen şiveniz ve bu yazdığınız söz bana bir şeyler hatırlatıyor siz galiba Rizenin Trabzona yakın olan tarafındansınız Sırıtan Sırıtan çünkü Rizeliler keliyruk kelimesini tam olarak öyle demezler ağızlarından celiyruk şeklinde çıkar...

Maçkaliyum Maçkali
İstanbola dururum
Sen akluma geldunmi
Kemenceme vururum
zizu61
Meraklı Lahana

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 01, 2006, 12:22:29 ÖS »

celiyruk da değil en orjinal hali "celiyik"  şeklindedir Sırıtan
Bu benim haklılığımı ortaya koyuyor galiba Gülümseme

Maçkaliyum Maçkali
İstanbola dururum
Sen akluma geldunmi
Kemenceme vururum
Alperen
Acemi Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2006, 05:41:17 ÖS »

Sn. Zizu61,

Hakkınız var ben Rize'nin Trabzona yakın olan bölümündenim. Hatta kafanızda istiğfam kalmasın diye söyleyim; Ben Of'a yakın bir yerdenim Gülümseme

Biraz Oflilarun ağzına benzeterek söyledim o cümleyi sanırım, O halde Sn. Çona'nın dediği gibi en orjinal haliyle söylüyorum; Akilli olun 'Celiyik' Göz kırpan
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!